Šeranić zadovoljan kako je bolnica “Srbija” odgovorila na epidemiju

Društvo

Ministar zdravlja Alen Šeranić je došao danas u posjetu zdravstvenim ustanovama u Istočnom Sarajevu, a nakon posjete bolnici “Srbija” je izrazio zadovoljstvo organizacijom za vrijeme epidemije.

 

Sa direktorom bolnice Nebojšom Šešlijom je razgovarao o odgovoru na epidemiju kada je u pitanju pordučje Istočnog Sarajeva.

 

– Zadovoljan sam načinom kako je bolnica bila organizovana i kako su zdravstveni radnici pružili odgovor kada je u pitanju liječenje našeg stanovništva. Mislim da je organizacija ovdje bila odlična – rekao je Šeranić.

 

Ministar i direktor bolnice su razgovarali i o narednom periodu, odnosno jesenjem periodu kada su respiratorne infekcije učestalije.

 

– Pregledali smo stanje opreme. Dogovorili smo organizaciju stručnih skupova kako bi kolege u Srpskoj razmijenile informacije i dogovorili kako da se bolje pripreme za oktobar – rekao je Šeranić. On je rekao da bi u narednih 10 do 20 dana mogli dobiti preporuku za ukidanje vanredne situacije.

 

Direktor bolnice Srbija Nebojša Šešlija se zahvalio ministru na posjeti. Dodao je kako je u ovoj bolnici uzeto ukupno 308 briseva za testiranje na korona virus, da je pozitivnih slučajeva bilo 15, te naglasio da nijedan zdravstveni radnik se nije zarazio.

 

Osim bolnice “Srbija”, Šeranić će posjetiti i Dom za starija osoba u Istočnom Sarajevu, piše Klix.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *