Osmici dato sedam dana da donese diplomu

Društvo

Zajednička komisija za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) na današnjoj sjednici donijela je četiri zaključka u vezi sa statusom Osmana Mehmedagića na čelu te agencije.

 

Predsjedavajući ove komisije Nermin Nikšić izjavio je da se prema jednom od zaključaka traži od direktora OBA-e da u roku od sedam dana dostavi diplomu na uvid, na osnovu čega bi dalje donijela odgovarajuće odluke.

 

“Takođe, komisija traži od predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH (Zoran Tegeltija) da dostavi imena kandidata za generalnog direktora i glavnog inspektora kako bi ova komisija u skladu s važećim zakonom i poslovnikom obavila raspravu o tome pošto je još 19. novembra 2019. godine istekao mandat aktuelnom rukovodstvu OSA-e”, kazao je Nikšić.

 

Dalje je naveo da Zajednička komisija traži od Izvršnog komiteta Savjeta ministara da dostavi mišljenje o tome da li trenutni direktor OBA-e ispunjava uslove da obavlja dužnost direktora imajući u vidu činjenicu da je Tužilaštvo BiH ovu komisiju izvijestilo o tome da je ta diploma poništena, a što je objavljeno u Službenim novinama RS.

 

“Zajednička komisija traži od Tužilaštva da ispita navode o tome da li je generalni direktor prekršio naredbe iz članova Zakona o OBA-i, jer svi ti članovi regulišu zabranu rada u interesu bilo koje političke partije ili organizacije”, rekao je on.

 

Nikšić je kazao da je Mehmedagić prisustvovao sjednici te da je imao mogućnost da se o ovome izjasni.

 

“On je rekao da ima dopis od državnog tužilaštva prema kojem se protiv njega ne vodi postupak”, kazao je on.

 

Nikšić je napomenuo da komisija daje svoje mišljenje, ali ono ne obavezuje Savjet inistara prilikom imenovanja novog direktora OBA-e.

 

Klix.ba

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *