Stanivuković: Bićemo grad bez korupcije, kriminala i nepotizma!

Društvo

– Svaka konvertibilna marka koju gradska uprava Banjaluke bude utrošila biće objavljivana svakog utorka za prethodnu sedmicu, kako bi građani imali uvid u trošenje javnog novca, najavio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

 

Na sajtu gradske uprave već je obajvljeno više od 300 računa koje je gradska uprava od početka februara uplatila.

 

“Sve to što radimo će građani moći da provjere na Trgu Krajine ili u Gospodskoj ulici na onim siti lajtovima, malim bilbordima. Želimo da svi, pa i turisti znaju da će Banjaluka biti grad bez korupcije, kriminala i nepotizma.”, poručio je Stanivuković.

 

Stanivuković je najavio da će do kraja godine biti objavljeno gdje je utrošeno svih 150 miliona maraka kojima grad Banjaluka raspolaže.

 

“Ono što je nevjerovatno je da je Alternativnoj televiziji dato 7 hiljada maraka da prati rad Civilne zaštite i Ćućuna. Tog čovjeka niko nije ni znao, a plaća se njegova kampanja. To je zato što je bilo viška novca pa se preusmjerio za kampanju. I još zanimljivije je da je to bilo tri dana prije mog dolaska”, tvrdi gradonačelnik Banjaluke.

 

Stanivuković poručuje da će od ove sedmice svi konkursi za javne ustanove u gradu biti javni, da bi mogli da se prijave kvalifikovani ljudi.

 

“Skupštinska većina hoće da, pošto sam ja gradonačelnik koji ne želi da krade i ugrađuje se u tendere, napravi svoju komisiju za izbor svih direktora i načelnika. Ali mi im dajemo jedan prijedlog, da se na konkursima za te pozicije, svi kandidati na intervjuima javno snimaju”, kaže Stanivuković.

 

On je rekao da će svoj budžet smanjiti za više od 20 odsto.

 

“Ono kako su Željka Cvijanović i Milorad Dodik povećavali svoje budžete, takvo rasipništvo se u Banjaluci neće vidjeti. Da vam još nešto kažem, znate koliko je više novca uplaćeno od prihoda za bilborde – 90 hiljada maraka”, kazao je prvi čovjek Banjaluke.

 

Najavio je i objavljivanje izvještaja Tima za reviziju grada Banjaluka do kraja mjeseca, kada će biti objavljeni svi vlasnici restorana i drugih prodajnih objekata, koji su smješteni u objektima gradske uprave, a koji ne plaćaju zakup.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *