Stanivuković: Novi amandmani na budžet u suprotnosti sa zakonom!

Društvo

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je rekao da je Banjaluka nakon 15 dana izašla iz blokade jer je napokon usvojen budžet Grada za 2021. godinu.

 

– Ono što je specifično za ovaj budžet je to što je usvojen jednoglasno, što ranije nije bio slučaj. S ponosom mogu da kažem da je počelo uređenje grada, pripreme za Dana grada. Takođe, iduće sedmice planiramo asfaltiranje ulica, nastavak izgradnje dvorane na Laušu, most u Toplicama za koji ćemo obezbijediti i dodatnih 330.000 i mnogo toga, rekao je Stanivuković.

 

On je dodao da će se grad razvijati uprkos svim izazovima, i dodao da je potrebno donijeti još niz odluka kako bi se sve moglo realizovati.

 

Komentarišući usvojene amandmane, Stanivuković je istakao da oni za javno funkcionisanje Grada predviđaju sedam puta manje sredstva nego što je to bio slučaj prethodnih godina.

 

– Dobili smo i amandman kojim se gradonačelniku oduzima pravo realokacije sredstava, pa bi prema tome Skupština morala zasjedati svakodnevno jer tokom godine imamo oko 160 realokacija – naveo je Stanivuković, dodajući da su ranije realokacije često vršili načelnici odjeljenja po potrebi, ali da nikada za to nisu pitali Skupštinu jer to nije u skladu sa Zakonom.

 

Gradonačelnik je najavio da će tražiti ocjenu zakonitosti i ustavnosti, jer je u koliziji sa preko pet zakona, i dodao da će tu proceduru pokrenuti u naredne dvije sedmice.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *