I Dodik se vakcinisao protiv korone

Društvo

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je građane Republike Srpske da se vakcinišu protiv virusa korona, ističući da je to jedini poznati način borbe protiv ove bolesti i preventivno rješenje.

 

Dodik se danas vakcinisao u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske, na preporuku ljekara koji su ga prije nekoliko mjeseci liječili od kovida 19.

 

– Imajući u vidu situaciju, ranije se nisam vakcinisao, nastojeći da to prepustim ljudima kojima je potrebnije, rekao je Dodik, nakon što je vakcinisan vakcinom “Sputnjik V”.

 

Dodik je najavio da će u narednih sedam dana u Srpsku biti dopremljeno 25.000 doza ruske vakcine, a nakon toga, za desetak dana, još 25.000.

 

– U okviru toga, doći će 1.300 doza druge komponente ruske vakcine kako bi se nadomjestio gubitak vakcina u Prijedoru. Takođe, mi smo napravili ugovor o nabavci 1,2 miliona doza ruske vakcine i dobijamo ih sukcesivno. Iako postoje problemi u isporuci i proizvodnji koji ne zavise od nas, uspijevamo nekako da dobijemo određene količine te vakcine. Čekamo da se osposobi ruski proizvođač da može da distribuiše te vakcine, što će biti dovoljno za vakcinisanje 600.000 ljudi, rekao je Dodik i dodao da će 10. maja Srpska dobiti i 80.000 doza kineske vakcine.

 

On je naveo da je republika Srpska kroz Kovaks već uplatila 400.000 doza za 200.000 ljudi i da imamo obezbijeđene vakcine za gotovo 800.000 građana.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *