STANIVUKOVIĆ: Bivša vlast za most u Docu obezbijedila tri miliona, a on košta 32 miliona KM!

Društvo

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković poručio je danas da je bivša gradska administracija obezbijedila 3 miliona KM, za most od 32 miliona KM.

 

“Most u Docu jeste važan, grandiozan, bio bi lijepa razglednica Banjaluke, ali 32 miliona KM, koliko on košta, je bolje uložiti u stvaranje novih radnih mjesta i mostove u naseljima koja ih nemaju”, kazao je gradonačelnik Banjaluke, komentarišući navode odbornika Srđana Amidžića, da je most u naselju Dolac potreban i da bi bio koristan kako za rasterećenje saobraćaja, tako i za turizam i novi izgled Banjaluke.

 

– Most u Docu je zabluda za građane. Bivša administracija je za taj most obezbijedila tri miliona KM, a on košta 32 miliona KM. Mi nismo odustali od gradnje ovog mosta, jednostavno sada nema novca, a ima mnogo drugih prioriteta – rekao je Stanivuković na sjednici gradske skupštine.

 

On je kazao da građanima Banjaluke više treba most u Česmi kako bi ljudi mogli preći preko rijeke, kao i nova radna mjesta.

 

– Most u Docu jeste lijep, bila bi lijepa nova razglednica Banjaluke, ali onda se samo mogu slikati i sa razglednicom i sa kreditima u koje bismo morali ući, jer u budžetu nema 32 miliona KM – rekao je Stanivuković.

 

On je naglasio da je bivša gradska adminiatracija najavila izgradnju mosta u naselju Dolac, ali da je od svega ostao samo jedan stub, te obezbijedila 10 odsto sredstava.

 

On je rekao da je skupštinska većina poskidala novac i sa onih osnovnih stvari, a sada pitaju gdje su investicije.

 

“Da su nam ostavili sve onako kako pričaju, ja bih sada ovdje letio od sreće, ali nije tako”, rekao je Stanivuković.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *