Borci na protestima zatražili veća prava

Društvo

Veliki broj boraca okupio se danas u Gradišci da iskaže nezadovoljstvo društvenim statusom. Borci zahtjevaju pet КM po mjesecu učešća u zoni borbenih dejstava, povećanje invalidnina, zapošljavanje djece poginulih boraca…

 

Borci su na marginama društva, a to ne smije biti tako, poručeno je sa protesta.

 

– Tražimo vrlo malo, šta Republika može i koliko može i koliko su borci zaradili i zaslužili, samim stvaranjem i očuvanjem Republike Srpske. Tražimo dostojanstvo, da budemo poštovani, da ne budemo socijalna kategorija, a u ogromnom broju to već jesmo, rekao je Branislav Todorić, potpredsjednik Regionalnog odbora Veterana odbrambeno-otadžbinskog rata.

 

Milovan Gagić, predsjednik Gradske boračke organizacije Gradiška, zahvalio se Veteranima odbranbeno-otadžbinskog rata i Udruženju oboljelih od PTSP-a, koji su zvanično podržali proteste.

 

– Cilj ovog skupa je cilj svih skupova boraca, a to je borba za našu egzistenciju. Sa ovog skupa šaljemo poruku koja je jasno vidljiva dolaskom ljudi, da smo živi, da nas ima i da više čekati ne možemo i nećemo, jer smo stari i bolesni i moramo što hitnije riješiti ove probleme. Vlast nakon 2. oktobra, ko god je bude vršio, imaće nas za vratom i nećemo čekati godinu, dvije, pet, nego odma za sto. Ako ne bude razgovora, idemo u radikalnije mjere, kaže Gagić.

 

Borci zahtjevaju pet КM po mjesecu učešća u zoni borbenih dejstava, povećanje invalidnina, zapošljavanje djece poginulih boraca, kao i izmjene i dopune Zakona o pravima boraca u dijelovima gdje su neke grupacije boraca zapostavljene.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *