Otvorena nova ambulanta u Dragočaju

Društvo

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković zajedno sa rukovodstvom Doma zdravlja obišao je ovu novootvorenu ambulantu koja će obezbijeđivati zdravstvenu zaštitu za oko 10.000 stanovnika Dragočaja, Ramića, Prijakovaca i okolnih mjesta.

 

-Svi mještani ovih potkozarskih naselja sada mogu da dolaze u ovu savremenu ambulantu u čiju je izgradnju Grad uložio pola miliona KM. Ambulanta je urađena po svim svjetskim standardima. Ima prostorije za preglede, kao i za laboratoriju da mještani mogu da urade sve potrebne analize na ovom mjestu – kazao je gradonačelnik.

 

Istakao je da Grad ima dobru saradnju sa Domom zdravlja, te da se iz budžeta izdvajaju značajna sredstava za tu zdravstvenu ustanovu.

 

-U protekle dvije godine samo za opremu, od digitalnog mamografa, ultrazvuka i druge tehničke potrebe, kao i ambulantno vozilo izdvojeno je oko milion KM. Takođe, u vrijeme korone godišnje smo izdvajali preko tri miliona KM kako bismo odgovorili na sve izazove u tom periodu, odnosno da postojeće ambulante ostanu u radnom režimu, a kovid ambulnate da rade u punom kapacitetu – kazao je gradonačelnik ističući da je na sve izazove u toku epidemije korona virusa uspješno odgovoreno.

 

Prema njegovim riječima, i dalje se sagledavaju potrebe sugrađana u drugim naseljima kada je riječ o zdravstvenoj zaštiti.

 

-Uvjeren sam da će ova ambulanta u Dragočaju biti na zadovljstvo svih mještana. Inače, posvećeno radimo za ovaj dio grada, tako da je ovo područje dobilo nedavno i nova igrališta, putnu infrastrukturu, javnu rasvjetu, a radimo i na projektima vodosnabdijevanja – zaključio je gradonačelnik.

 

Direktor Doma zdrvlja Banja Luka Nevena Todorović kazala je da je ambulanta u Dragočaju počela sa radom u ponedjeljak, te da je izgrađena sredstvima Grada Banje Luke.

 

-U ambulanti rade četiri tima porodične medicine u dvije smjene. Ove godine Grad je preuzeo obavezu da sufinansira rad laboratorija i stomatoloških ambulanti u školama i pružanje usluga u kućnim uslovima, tako da sa ambulantom u Dragočaju i otvaranjem laboratorije naredne sedmice, imamo ukupno devet objekata u kojima pružamo laboratorijske usluge, ne računajući naš centaralni objekat u Poliklinici – navela je ona.

 

Osvrnula se i na trenutnu zdravstvenu situaciju na podrčuju grada, navodeći da je uobičajeno za ovo doba godine pojačan priliv pacijenata sa respiratornim infekcijama zbog virusa gripa.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *