Petrović: Moj zadatak je da odbranim narodnu volju!

Društvo

“Dobri moj narode, naša Bijeljina će imati kao grad tu privilegiju da nakon dvije godine od lokalnih izbora se svi građani mogu izjasniti da li su zadovoljni radom gradonačelnika. Građani ostalih gradova i opština nam mogu pozavidjeti”, kazao je Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.

 

“Pa zamislite samo tu ljepotu kada bi i u gradovima gdje je gradonačelnik/načelnik iz redova SNSD-a narod poslije dvije godine imao tu mogućnost da ga ocjenjuje? Ali avaj, nemaju tu priliku jer u gradovima poput Doboja, Prijedora, Foče, Trebinja i sličnih, cvjetaju ruže, niču fabrike, kapitalni projekti, smanjuje se stopa siromaštva, nezaposlenosti, putevi su svi asfaltirani, subvencije za građane nikada veće…”, naveo je Petrović.

 

Kako je kazao, referendum je demokratsko pitanje i sve bi to bilo u redu kada taj isti referendum ne bi pokretali presuđeni za seksualne zločine, lažnodiplomaši, primitivci, osumnjičeni za milionske pronevjere, vlasnici velikog broja nekretnina i oni kojima oči rade kao fliperi na pomisao na gradski budžet (čast izuzecima jer u toj koaliciji ima i poštenih i školovanih ljudi, ali su u ozbiljnoj manjini)!

 

“No dobro, vlast im je data od strane naroda (na koji način i kako je sada neki osmi padež no i o tome ćemo u narednom periodu)! Zamislite samo kada bi u Srpskoj došlo do izmjene Zakona o javnim nabavkama, pa kada bi uveli Zakon o porijeklu imovine i kada bi uveli obavezan referendum poslije dvije godine i ograničili mandate predsjednika, gradonačelnika, direktora, na jedan eventualno dva mandata, zamislite samo to. Pa gdje bi nam bio kraj”, dodao je Petrović.

 

Funkcionerska mjesta više ne bi bila zanimanje, partijski uhljebi bi nestali, a osoba koja dođe do mandata bi željela da ipak nešto promjeni!

 

“San koji ćemo još sanjati, ali jednom i san mora postati java! Kao gradonačelnik i kao čovjek pozivam vas da u što većem broju izađemo tog 19. marta i iskažemo volju slobodno, bez straha i bez panike! Slobodni ste ljudi i nikome ne smijete dozvoliti da vam tu slobodu oduzme”, istakao je.

 

Ono što je moj zadatak, smatra Petrović, to je da učinim sve da narodnu volju odbranim, ma kakva ona bila i to je moja sveta dužnost!

 

“Svako od nas imaće tog dana priliku da bira, a tog dana ma koliko zvučalo paradoksalno odabraćete da li ćete ikada više slobodno moći da opet birate ili ćete kao i neki drugi gradovi ući u kolotečinu, bez izbora, bez izlaza i bez povratka”, naveo je prvi čovjek grada Bijeljina i dodao:

 

“Bijeljina danas ima pravo izbora i to je moj najveći uspjeh jer nisam zarad svog komfora, fotelje i koristi, žrtvovao vašu slobodnu volju! Zapamtite SLOBODA nema cijenu!”

 

rtvbn.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *