RADNICI "OŠTRELJA" PISALI DODIKU
Zbog smjene direktora i imenovanja Popovića biće raskol u SNSD-u!

Društvo

Radnici Šumskog gazdinstva “Oštrelj-Drinić”, koji se protive iznenadnoj smjeni direktora tog preduzeća i postavljanju Zorana Popovića na mjesto v.d. direktora, u novom dopisu institucijama kažu da bi taj potez mogao izazvati raskol u lokalnom SNSD-u.

 

Zahtjev koji su uputili predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, premijeru Radovanu Viškoviću, ministru šumarstva i poljoprivrede Savi Miniću i Javnom preduzeću “Šume Srpske” potpisalo je 215 od 223 radnika preduzeća.

 

Oni traže da se podrži dosadašnji direktor Sretko Stanković za kojeg tvrde da je radio za dobrobit preduzeća i opštine.

 

“Smjenom dosadašnjeg direktora doći će do raskola unutar SNSD-a, ali i gubitka u dobre namjere rukovodstva Republike Srpske kao i rukovodstva SNSD-a koji je vladajuća stranka u našoj opštini”, navodi se u zahtjevu.

 

Ministra Minića su pozvali da, kako kažu, reaguje u korist građana Drinića.

 

Radnici Šumskog gazdinstva “Oštrelj-Drinić” juče su organizovali protest protiveći se imenovanju Zorana Popovića za vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća.

 

Radnici su uputili zahtjev matičnom javnom preduzeću “Šume Srpske” i ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Savi Miniću u kojem traže da se odustane od smjene sadašnjeg direktora, a prijete prekidom rada i “radikalnijim mjerama”.

 

Popović je na mjesto v.d. direktora šumskog gazdinstva imenovan ove nedjelje odlukom Vlade, a javnost je o tom imenovanju saznala upravo iz saopštenja radnika.

 

Popović je prvobitno trebalo da bude imenovan za predsjednika Skupštine grada Banjaluka, objavio je prošle nedjelje Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, ali je unutar stranke došlo do promjene pa je predsjednik tog tijela danas postao Ljubo Ninković.

 

Generalni direktor JP “Šume Republike Srpske” Slaven Gojković juče je izjavio da je dosadašnji vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva “Oštrelj-Drinić” Sreten Stanković smijenjen zbog negativnog poslovanja ovog gazdinstva.

 

Resorno ministarstvo se još nije oglasilo o ovom slučaju.

 

Mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *