Lukić: Službeni glasnik je kockica u mozaiku političke pobjede

Aktuelno Društvo

SIPA je kontaktirala Službeni glasnik, ali ću ih upoznati o njemačkom državljaninu koji krši zakone u BiH, rekao je vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić, gostujući u Јutarnjem programu RTRS-a.

 

Naveo je da je svaki građanin dužan da prijavi kršenje zakona.

 

“Taj njemački državljanin se lažno predstavlja kao visoki predstavnik. Takođe ih treba obavijestiti da ima tužilac koji postupa po odlukama nelegalnog Kristijana Šmita i takođe taj tužilac krši zakone. Očekujem da će formirati predmet po mojoj prijavi”, rekao je Lukić.

 

U medijima FBiH bio je pripremljen naslov da je SIPA upala u Službeni glasnik, rekao je Lukić.

 

“Na njihovu žalost to nije tako, niti može da bude tako. Oni nas jesu kontaktirali, ali veoma ljubazno, tražeći neke odluke, i sve je prošlo veoma korektno, za razliku od onoga kako je bilo planirano u FBiH”, poručio je Lukić.

 

Rekao je da je obaveza svih u Službenom glasniku Republike Srpske da sprovode zakone institucija.

 

“I danas i sutra, i za deset godina osjećaću se zadovoljno. I ljudski i patriotski na visokom nivou, Službeni glasnik je jedna kockica u mozaiku političke pobjede Srpske kojih će u budućnosti biti sve više”, kaže Lukić.

 

Rekao je da se stvorio određen pritisak na Republiku Srpsku.

 

“Zato smo to i uradili u nedjelju ujutru. Na posao sam došao u 8.00 časova, u 8.01 već je bio potpis. Potpisom je data saglasnost da u Službenom glasniku bude objavljen Zakon o neprimjenjivanju odluke Visokog predstavnika o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda ne na teritoriji Srpske. Mi radimo samo svoj posao, to je naša zakonska obaveza. Na istoj liniji fronta sam sa predsjednikom Republike Srpske, svim institucijama, i zadovoljan sam što je tako”, zaključio je Lukić.

 

Nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *