Politički motivisane prijetnje profesoru Kneževiću

Društvo

Univerzitetski profesor Saša Knežević objavio je na društvenim mrežama da je dobio prijeteće poruke.

 

Nedavno je postao povjerenik Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića u Palama, gdje je krajem godine otvorena kancelarija te stranke, te je mišljenja da bi njegov “politički angažman mogao da bude motiv za prijetnje po život”.

 

“Ako je ovo vaš način političke borbe, alal vam bilo. Ako policija ne reaguje na prijetnju redovnom profesoru UIS, ocu troje djece i sinu poginulog borca VRS, alal im bilo. Ako se rukovodstvo Opštine i Grada ne oglasi, pa ništa, makar ćemo znati čiji je broj”, napisao je Knežević.

 

Načelnik opštine Pale Boško Jugović najoštrije je osudio prijetnje upućene univerzitetskom profesoru Saši Kneževiću, te pozvao istražne organe da što prije pronađu počinioca.

 

“Kao načelnik opštine, ali prije svega kao čovjek i član SNSD-a ogorčen sam svakim vidom prijetnji, a pogotovo onih koje su usmjerene na ugrožavanje lične bezbjednosti”, istakao je načelnik Jugović.

 

On je konstatovao da ko god da stoji iza ovih ružnih, verbalnih poruka najviše nanosi štetu ugledu Pala u svakom smislu, ljudskom i moralnom, a na kraju i političkom.

 

“I sam sam prolazio kroz takve faze i znam odlično koliko je to stresno ne samo za osobu kojoj se prijeti, već i za njegovu porodicu i prijatelje. Zato dajem punu podršku profesoru Kneževiću i pozivam istražne organe da hitno pronađu počinioca”, rekao je Jugović za Srnu.

 

Načelnik opštine Pale je naglasio da je ova lokalna zajednica sredina u kojoj svi imaju pravo na svoje političko mišljenje i angažman i to ne smije biti razlog za bilo kakvu diskriminaciju, a naročito ugrožavanje lične bezbjednosti.

 

“U narednom periodu obaviću sastanak sa načelnikom Policijske uprave Istočno Sarajevo jer je izvjesno da u izbornoj godini moramo učiniti dodatne napore da, u ionako turbulentnoj političkoj situaciji, očuvamo prije svega dostojanstvo čovjeka i naravno opravdamo činjenicu da su Pale mjesto u kome vlada mir i tolerancija”, poručio je Jugović.

 

Opštinski odbor SNSD-a Pale najoštrije osuđuje prijetnje upućene univerzitetskom profesoru i povjereniku paljanskog odbora političke partije Lista za pravdu i red Saši Kneževiću, smatrajući nedopustivim da se bilo kome i na bilo kakav način, bez obzira da li je riječ o javnim ličnostima ili građanima uopšte, ugrožava lična bezbjednost.

 

“Pozivamo nadležne organe da preduzmu sve zakonske mjere i radnje u konkretnom slučaju, a kao politička partija čiji su zvaničnici na Palama prošli kroz slične situacije, počev od prijetnji na društvenim mrežama i putem telefonskih poruka, pa sve do uništavanja lične imovine, izražavamo puno razumijevanje za situaciju u kojoj se našao profesor Knežević i učinićemo sve što je u našoj moći da spriječimo potencijalno narušavanje bezbjednosnog i ukupnog političkog ambijenta”, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora SNSD-a Pale.

 

Pogledajte šta piše u prijetećim porukama:

 

Ако је ово ваш начин политичке борбе, алал вам било. Ако полиција не реагује на пријетњу редовном професору УИС, оцу…

Posted by Saša Knežević on Петак, 12. јануар 2024.

 

Nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *