Novčane kazne za aktere afere “Masaža” u Upravi za indirektno oporezivanje BiH

Društvo

Naime, za učesnike u aferi “masaža” izrečene su novčane kazne, ali bi radnici UIO BiH zbog skandala mogli dobiti još neku sankciju jer je u toku žalba na ovu odluku.

Nakon što je Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH krajem marta pokrenula disciplinske postupke protiv troje zaposlenih, koji se dovode u vezu sa skandaloznom fotografijom polugole radnice koju kolega masira tokom radnog vremena stigle su i sankcije.

Kako je za Faktor rekao Ratko Kovačević, portparol UIO BiH četiri osobe su kažnjene u dosadašnjem postupku, a glavnim akterima, odnosno “maseru i masiranoj” određena je novčana kazna u visini od 30 odsto njihove plate u periodu šest meseci.

Osim toga novčano su kaženje još dve osobe koje učestvovale u narušavanju ugleda institucije.

“Direktor, kao jedna od strana u ovom postupku podneo je žalbu na ovu odluku, smatrajući je preblagom. Sada se očekuje zasedanje Drugostepene komisije koja će doneti pravosnažnu odluku”, kazao je Kovačević.

Iako je ovo teža povreda radnih dužnosti, zbog koje su ranije pominjani i otkazi čini se da toga ipak neće doći.

Skandal desio se u Centralnoj kancelariji u Banjaluci, a glavni učesnici bili su Aida Đ., sekretarica pomoćnika direktora u Sektoru za poreze u UIO BiH i njen radni kolega Davor Dž., kao i Jasmina H. koja je napravila spornu fotografiju.

Faktor.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *