Bileća: Bajčetić ubijen zbog velikih dugova

Hronika

Dragan Šarenac iz Trebinja uhapšen je, a policija traga za Milljanom Vujovićem iz Bileće zbog ubistva Petra Bajčetića (37).

Potvrdio je ovo načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Darko Ilić koji je dodao da su ovaj slučaj riješili zajedno sa pripadnicima CJB Trebinje.

Prema nezvaničnim informacijama motiv ubistva su dugovi, odnosno neraščišćeni odnosi između Bajčetića sa jedne, te Šarenca i Vujovića sa druge strane.

Ilić je rekao da je riječ o teškom ubistvu iz koristoljublja zbog čega je slučaj preuzelo Posebno odjeljenje za organizovani kriminal Republičkog javnog tužilaštva.

– Sve tri osobe su povratnici u činjenju krivičnih djela. Automobil „golf 5“, koji je pronađen zapaljen u blizini Trebinja, koristile su ubice – istakao je Ilić.

Mještani Bileće kažu da se Bajčetić, osim što je držao kafić „NN“ u Bileći, bavio i krijumčarenjem.

– Postoji nekoliko verzija zbog čega je došlo do problema između njih. Najvjerovatnije, sukob je izbio zbog dugova do kojih je došlo prilikom krijumčarenja – rekao je jedan od mještana.

Šarenac i Vujović su u ponedjeljak uveče sačekali Bajčetića ispred njegove zgrade u Bileći, kad je izašao iz vozila pokušali su ga ugurati u svoj automobil. Bajčetić se opirao i tada je jedan od napadača ispalio hitac u vazduh, a zatim drugi Petru u glavu. On je preminuo na putu za KBC u Podgorici.

Vujović je 2007. godine osuđen na osam godina zatvora zbog neuspjelog atentata na Miodraga Kundačinu, bivšeg komandira Jedinice DGS u Bileći. Atentat je trebala biti krvna osveta, jer su granični policajci tokom akcija ubili Miljanovog brata Radenka. Bio je hapšen i zbog otmice, a Šarenac je bivši policajac koji je hapšen zbog krijumčarenja droge.

Poternica

Darko Ilić je rekao da je za Miljanom Vujovićem raspisana potraga.

On je pozvao sve koji imaju neku informaciju o njemu da prijave policiji.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *