Trojka krijumčarila velike količine droge

Hronika

Tri muškarca, od kojih je jedan označen kao organizator narko grupe na području BiH, uhapšeni su juče zbog sumnje da su učestvovali u krijumčarenju velikih količina droge.

Radi se o Jasminu Selimagiću (29) i Anđelku Novakoviću (31) iz Novog Grada, te Ganiju Kurtiju (47) iz Nikišića koji je, kako sumnjaju istražioci, organizovao šverc. On se nalazi pod nadzorom Službe za poslove sa strancima BiH.

– Prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni dio međunarodnog krijumčarenja velikih količina marihuane i skanka sa područja Crne Gore u BiH. Droga je dalje prodavana na ilegalnom narko tržištu u sjeverozapadnom dijelu BiH – rekli su u Tužilaštvu BiH.

Utvrđeno je da je Kurti, dok je izdržavao kaznu u KPZ Zenica, putem kontakata u Crnoj Gori i BiH koordinisao krijumčarenje droge u BiH.

Droga je prodavana uglavnom mladim osobama iz Novog Grada i okolnih mjesta.

– Sumnja se da su u više navrata krijumčarili nekoliko kilograma droge, a Selimagić se sumnjiči da je često radi nadgledanja droge i njenog transporta boravio u Crnoj Gori – rekli su u Tužilaštvu.

Crnogorski državljanin je ranije protjeran iz BiH, ali je uz pomoć falsifikovanih dokumenata ponovo ilegalno ušao u BiH. On je juče uhapšen u Sarajevu, a druga dvojica osumnjičenih u Novom Gradu.

Kurti je u oktobru 2012. godine u Sudu BiH bio osuđen na četiri godine zatvora jer je sa državljninom Crne Gore Miletom Jestrovićem prenio više od 10 kilograma u BiH. Obojica su sporazumno priznali krivicu. Oni su bili optuženi da su u martu 2012. na području Foče, na mestu gde nije dozvoljen prelazak granice, preneli marihuanu. Od naših izvora bliskih istrazi saznajemo i da su uhapšeni Selimagić i Novaković policiji u RS poznati od ranije, i to zbog različitih krivičnih dijela.

Pretres četiri lokacije

U jučerašnjoj akciji protiv narko-mafije učestvovao je veliki broj pripadnika SIPA koji su na području Novog Grada pretresli četiri lokacije.

– Tokom istrage u ovom predmetu pronađena je određena količina droge, a tokom pretresa automatsko naoružanje, municija, mobilni telefoni i drugi predmeti – rekli su u SIPA.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *