Pretukao suprugu i maloljetnu ćerku, pa pušten na slobodu

Hronika

Tridesetsedmogodišnji nasilnik iz Kotor Varoša pušten je na slobodu nakon što je brutalno pretukao svoju godinu dana mlađu suprugu i ćerku (15), saznaje srpskainfo.com.

Identitet nasilnika ne možemo objaviti kako bi zaštitili identitet žrtava.

Izvor iz istrage otkrio je da se policiji prvo obratila supruga i prijavila da je nju i ćerku, suprug, odnosno otac, fizički napao, a zatim izbacio iz porodične kuće.

-Nakon prijave policija je otišla na adresu na području Kotor Varoša i uvjerila se da su informacije iz prijave tačne. Nakon toga su uz pomoć lisica uhapsili tridesetsedmogodišnjaka i sproveli ga na kriminalističku obradu pod sumnjom da je počinio krivično djelo nasilja u porodici i porodičnoj zajednici – objasnio je izvor iz istrage.

Odmah je obaviješten Centar za socijalni rad Kotor Varoš, a nadležni socijalni radnik je u dogovoru sa žrtvama, suprugu i njenu djecu smjestio u Sigurnu kuću.

Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, potvrdila je da je osumnjičeni za nasilje u porodici i porodičnoj zajednici uhapšen.

-O svemu je upoznat dežurni okružni javni tužilac OJT Banjaluka koji je naredio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj u redovnoj proceduri – izjavila je portparolka Policijske uprave Banjaluka.

Sa druge strane, nasilnik je nakon saslušanja u policiji pušten kući.

Zanimljivo je da u prekršajnom i krivičnom zakonu postoje članovi koji sankcionišu ponašanje nasilnika u smislu da im se odredi zabrana pristupa mjestu zločina, ali do danas ovakve mjere nisu izrečene kada su u pitanju sudovi na području banjalučke regije.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *