Policija tvrdi da policajac Stakić uopšte nije bio na Trgu Krajine!?

Hronika

Iz Policijske uprave Banjaluka tvrde da načelnik Sektora policije Radenko Stakić se u trenutku premlaćivanja starice tokom okupljanja Pokreta Pravda za Davida na banjalučkom Trgu Krajine nalazio u službenim prostorijama PU Banjaluka.

U saopštenju PU Banjaluka demantuju navode Nebojše Vukanovića, narodnog poslanika koji tvrdi da je načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Banjaluka, Radenko Stakić, “nogama šutirao građane” na Trgu Krajine u Banjaluci 25.decembra.

– U autorskom tekstu koji je objavio na internet portalu Oslobođenja, a koji su prenijeli pojedini mediji, Vukanović tvrdi da je utvrdio identitet policijskog službenika, te da je isti u prethodnom periodu bio osumnjičen u vezi sa izvršenjem krivičnog djela zelenaštvo. Na osnovu analize videozapisa, utvrđeno je da se na videosnimku ne nalazi Radenko Stakić, koji se u datom trenutku nalazio u službenim prostorijama Policijske uprave Banja Luka, o čemu može posvjedočiti više lica koji su se sa njim tamo susrela, kao i snimci video nadzora u PU, navodi se u saopštenju policije.

Tvrde da je identifikovanje policijskog službenika sa spornog snimka na koji se Vukanović poziva ju toku, i da će nakon identifikovanja o svemu će biti informisana Služba za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu, Jedinica za profesionalne standarde, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Iz policije demantuju i Vukanovićeve navode o policijskoj karijeri Radenka Stakića i navodnim djelima koje je počinio.

– Ovaj policijski službenik nikada nije bio disciplinski kažnjavan, niti je ikada vođen unutrašnji ili krivični postupak protiv njega. Takođe, u prethodnom periodu nikada nije obavljao poslove i zadatke u Policijskoj stanici Banja Luka-Obilićevo, kao što to ovaj političar tvrdi, tvrde iz policije.

Uprkos tvrdnjama policije, Radenko Stakić je snimljen u više navrata tokom 25. decembra na Trgu Krajine, gdje je učestvovao u hapšenju Njegoša Tomića, ali i u premlaćivanju starice koju su policajci oborili na pločnik.

Na snimcima i fotografijama se jasno vidi lice policajca za kojeg se sa svisokim stepenom pouzdanosti može tvrditi da je upravo Radenko Stakić.

Vijest o smjeni Radenka Stakića sa mjesta komandira PS Lazarevo 2013. godine objavljena je u mnogim medijima.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *