Nije bilo svađe između Bilčara i Milovanovića

Hronika

Na snimcima sa nadzornih kamera vide se da u banjalučkoj pekari „Marčelo“ prije ubistva nije bilo svađe i preprike između društava Gorana Bilčara i Bojana Milovanovića.

 

U okružnom sudu u Banjaluci pregledavanjem snimaka iz kobne noći od 18. oktobra nastavljeno je suđenje Bilčaru, koji je osumnjičen da je ubodom šrafcigerom u glavu ubio Milovanovića u centru Banjaluke.

 

Okružni tužilac Saša Labotić danas je u sudnici pustio nekoliko snimaka s nadzornih kamera, gdje se vidi šta se dešavalo u pomenutoj pekari, kao i u blizini mjesta ubistva.

 

Na snimcima se vidi kako Bojan Milovanović, Đorđe Đenedija, Đorđe Borovčanin i još dva momka dolazi automobilom „fijat“ ispred pekare, a zatim ulaze u unutrašnjost. Oni uzimaju hranu i staju za stol na sredini lokala, gdje se već nalaze neke djevojke.

 

Poslije nekog vremena u pekaru dolaze optuženi Goran Bilčar, Marko Mihajilović i njihov prijatelj Vlado Novaković. Oni takođe uzimaju hranu i sjedaju za sto u blizini njih.

 

Poslije nekog vremena vidi da su oni komunicirali, ali se ne vidi da se svađaju ili prepucavaju.

 

U jednom momentu na snimku se vidi kako Đorđe Đenedija uzima nož sa stola, čisti ga i stavlja u unutrašnji džep jakne.

 

Nakon toga mladići iz Kozarske Dubice odlaze iz pekare, u kojoj ostaju Bilčar i Mihajilović.

 

Na drugom snimku se može vidjeti da se u trenutku ulaska u vozilo Đorđe Borovčanin svađa s nekim, te ulazi i izlazi iz vozila.

Međutim, ne vidi se s kim se svađa. Prikazan je snimak,gdje se vidi da su u to vrijeme Borovčanin, Mihajilović i Novaković bili u pekari.

 

Nakon toga vidi se kako mladići iz Kozarske Dubice nekoliko puta vozilom prolaze kraj pekare „Marčelo“.

 

U jednom trenutku Bilčar izlazi iz pekare i automobilom se zaustavlja na putu, a zatim Mihajilović sjeda u njegov BMW. Tada ponovo automobilom „fijat“ mladići iz Kozarske Dubice zaobilaze BMW, koji zatim velikom brzinom kreće za njima.

 

Na sljedećem snimku se vidi kako dva mladića iz Kozarske Dubice bježe s mjesta gdje se desilo ubistvo, a tom prilikom za njima trči Mihajilović.

 

Na zadnjem snimku se vidi kako se poslije ubistva Mihajilović i Borovčanin vraćaju do pekare i zovu Novakovića da ide sa njima. Tada Bilčar iz prtljažnika automobila vadi sportsku torbu i ubacuje u pekaru prema Novakoviću, koji zatim uzima torbu, sjeda u njihov automobil i odlaze.

 

Kao svjedok danas je saslušan i Jadranko Pilipović, vlasnik kuće u Ulici Nikole Pašića. On je ispričao da na kući ima šest kamera, a da jedna često ne radi. Sa snimka kamere s njegove kuće vidi se kako bježe mladići iz Kozarske Dubice, a kako ih juri Mihajilović.

 

Optužnica

 

U optužnici je navedeno da je do sukoba došlo 18. oktobra prošle godine. Tokom tuče Bilčar je iz gepeka svog automobila uzeo dizalicu koju je bacio prema Milovanoviću, ali ga je promašio.

 

Bilčar je zatim iz gepeka uzeo šrafciger i, u namjeri da ubije Milovanovića, dva puta ga ubo. Prvi put ga je ubo u predjelu lijeve strane vrata. Zatim ga je ubo u sljepoočnicu, pri čemu je Milovanović zadobio povrede u vidu razorenja vitalno važnih moždanih centara, koji su nastali duž kanala ubodne rane.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *