Ugašen požar na pijaci Arizona, danas počinje uviđaj

Hronika

Na pijaci Arizona kod Gradačca u potpunosti je ugašena vatra, a danas bi trebalo početi obavljanje uviđaja.

 

Na zgarištu uništene Arizone danas bi u potpunosti trebalo početi obavljanje uviđaja, kako bi se utvrdio tačan uzrok izbijanja vatre te iznos materijalne štete koja je nastala.

 

Na mjesto događaja će izaći istražni timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) i Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

 

Kako saznaje Klix, istražioci su juče započeli s obavljanjem uviđaja na dijelovima pijace na kojima je požar u potpunosti ugašen.

 

Iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli je rečeno da uviđaj na prostoru cijelog kompleksa juče njie bilo moguće obaviti iz bezbjednosnih razloga, jer je na određenim dijelovima vatra i dalje tinjala, a tu su se nalazile i plinske boce.

 

Kao što je poznato, u nedjelju tri sata iza ponoći veliki požar u potpunosti je progutao pijacu Arizona na kojoj su pijačni trgovci prodavali odjeću, obuću i slične proizvode.

 

Vatra je uništila skoro 500 štandova, bez posla je ostalo blizu hiljadu ljudi, a prve nezvanične informacije pokazuju da je nastala šteta koja se mjeri u desetinama miliona KM.

 

Požar istih razmjera ovaj kompleks koji se nalazi na području Gradačca zadesio je u januaru 2016. godine. Zgarište uništene pijace trenutno osiguravaju gradačački policajci.

 

Klix

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *