Željko Kovačevič ubijen tokom napada na Slavišu Krunića

Hronika

Napadač koji je ubijen prilikom sinoćnje brutalne likvidacije biznismena Slaviše Krunića u naselju Glamočani nadomak Banje Luke je Željko Kovačević.

 

Kovačević iz Banje Luke ubijen je sinoć u toku likvidacije Slaviše Krunića u Glamočanima na području općine Laktaši, potvrđeno je ATV-u.

 

Mediji su 2016. godine objavili da je Željko Kovačević optužen da je od vlasnika poznate banjalučke roštiljnice “Kod Muje” Amira Smailagića na ime zelenaških kamata na datu pozajmicu iznudio 24.800 KM.

 

Hapšen je i 2011. godine u akciji “Strijelac”, kada je policija kod njega pronašla 452 predmeta za koja se sumnjalo da su ukradena i 20.000 maraka u falsifikovanim kovanicama od po pet maraka. Zbog toga je u međuvremenu osuđen prvostepenom presudom na pet godina zatvora.

 

Kovačević je na osnovu Interpolove potjernice Hrvatske uhapšen zbog razbojništva i pokušaja ubistva počinjenog 2009. godine, ali je Sud BiH donio odluku o puštanju na slobodu jer je utvrđeno da ima državljanstvo BiH. Zatvorsku kaznu odležao je samo zbog razbojništva iz 90-ih godina.

 

U međuvremenu se o ubistvu Slaviše Krunića oglasio i MUP RS-a iz kojeg je rečeno kako je u Glamočanima kod Banja Luke u toku uviđaj na mjestu gdje je noćas došlo do pucnjave u kojoj su tri osobe smrtno stradale, a jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede.

 

“Istragu u vezi s krivičnim djelom teškog ubistva vodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Tužilaštva RS, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala”, saopšeno je iz MUP-a RS.

 

Klix

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *