Milanović pušten na slobodu, podnesen izvještaj protiv Balde, Đukanovića i Kovačevića

Hronika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli su izvještaj Republičkom tužilaštvu protiv osumnjičenih za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, te pokušaja ubistva Krunićevog vozača Gorana Ilića.

 

MUP je izvještaj podnio protiv Emilija Balde, Željka Kovačevića i Benedija Đukanovića. “ATV” nezvanično saznaje da je četvrti uhapšeni Goran Milanović pušten na slobodu i protiv njega nije podnesen izvještaj.

 

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli su izvještaj Republičkom tužilaštvu, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala protiv lica inicijala Ž.K., E.B. i B.Đ. zbog postojanja osnova sumnje da su 22.04.2019.godine oko 22:30 časova u mjestu Glamočani, opština Laktaši, izvršili krivično djelo ‘Teško ubistvo’ na štetu Slaviše Krunića Slaviša i Žarka Pavlovića i krivično djelo ‘Teško ubistvo’ u vezi sa krivičnim djelom ‘Pokušaj’, na štetu lica Gorana Ilića”, navodi se u saopštenju MUP-a RS.

 

Kako se dalje navodi u saopštenju, osumnjičeni su pomenuta krivična djela izvšili na način što su nakon planiranja, vatrenim oružjem, ubili Slavišu Krunića iz Banjaluke i Žarka Pavlovića sa Pala, te nanijeli teške tjelesne povrede opasne po život Goranu Iliću iz Banjaluke.

 

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima drugih policijskih uprava MUP-a RS i Specijalnom antiterorističkom jedinicom, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske juče, 23.04.2018. godine su izvršili su uviđaj na licu mjesta izvršenja krivičnog djela, nakon čega je privedeno i saslušano više desetina lica, izvršeno je više pretresa nepokretne i pokretne imovine kod osumnjičenih lica, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti u daljem krivičnom postupku”, navedeno je u saopštenju.

 

Osumnjičeni Željko Kovačević je smrtno stradao na mjestu pucnjave, dok je osumnjičeni Emilio Baldo, koji je juče uhapšen, jutros sproveden u Republičko tužilaštvo.

 

Osumnjičeni Benedi Đukanović iz Banjaluke još je u bjekstvu i za njim policija aktivno traga, a raspisana je i potjernica, zaključili su u MUP-u.

 

nezavisne.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *