Obustavljena potraga za dječakom koji je upao u nabujali potok

Hronika

Nakon višesatne bezuspješne akcije obustavljena je potraga za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča.

 

Potraga za ovim nesrećnim mališanom kojeg je voda odnijela nakon što je upao u ovaj potok trebala bi opet biti nastavljen sutra.

 

U akciju su u proteklim satima bili uključeni pripadnici GSS Žepče, Kantonalne uprave civilne zaštite, Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, te pripadnici Federalne uprave civilne zaštite.

 

Pretraživao se svaki kvadratni metar korita potoka. Zbog straha da bi ga voda mogla odnijeti u rijeku Bosnu pretraživano je i korito ove rijeke.

 

Ubrzo nakon pretrage bicikl ovog dječaka je pronađen nekoliko stotina metara od mjesta gdje je dječak upao u potok, ali njemu nema ni traga, prenosi Klix.

 

Inače, dječak je vozeći bicikl po drvenom mostu ispred kuće izgubio ravnotežu i upao u nabujali potok. Njegova majka odmah je skočila za njim u namjeri da ga spase iz vodene bujice, međutim, voda je bila prejaka te ona nije uspjela u svojim namjerama.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *