Trifkovića danas sprovode u Tužilaštvo RS

Hronika

Srećko Trifković, koji se sumnjiči zbog ubistva Damira Ostojića Šijana i pokušaja ubistva njegove supruge Sandre Jošić, biće danas sproveden u Republičko javno tužilaštvo u Banjaluci, potvrdila je portparol te pravosudne institucije Dragica Tojagić.

 

Prema zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova RS, Trifkovića su juče uhapsili službenici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

 

– Trifkovića su preuzeli pripadnici Jedinice žandarmerije Banjaluka te transportovali u prostorije Uprave MUP-a RS za organizovani i teški kriminalitet, gdje se nad njim provodi kriminalistička obrada – potvrđeno je iz policije RS.

 

Nakon završene kriminalističke obrade, Trifković će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti proveden u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva – Posebnog odjeljenja za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, na daljnje postupanje.

 

Trifković je juče uhapšen nakon što je pušten iz pritvora u Zenici, gdje je bio zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu dvojice policajaca u Sarajevu.

 

Policija RS u maju je dostavila nadležnom tužilaštvu dopunu izvještaja protiv Srećka Trifkovića s Pala, koji se sumnjiči da je s 26. na 27. jula 2018. godine u Sarajevu, zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovim, ukrao vozilo „škoda oktavia“, vlasništvo D. A. iz Minhena, nakon čega su vozilo skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

 

Samardžija i Obradov su 31. jula 2018. godine isto vozilo prevezli na područje Banjaluke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu, sve do 5. septembra 2018., kada su sva trojica, u dogovoru s još najmanje jednim, za sada nepoznatim izvršiocem, navedeno vozilo koristili za neposredno praćenje Damira Ostojić i Sandre Jošić, u koje je pucano 5. septembra 2018. godine.

 

Policija RS je ranije podnijela izvještaj i protiv Miloša Obradova, koji se nalazi u pritvoru u KPZ-u Zenica, zbog sumnje da je sa Srećkom Trifkovićem učestvovao u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

 

U pritvoru u Banjaluci se već nalazi osumnjičeni Stefan Samardžija.

 

Srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *