Dao 500 KM da mu zapali audi kako bi naplatio osiguranje

Hronika

Nakon što je sinoć iza 23 sata policiji u Travniku prijavljeno da je u ulici Prnjavor, u blizini hotela “Lipa” zapaljen automobil audi A7, brzom i efikasnom istragom policije Srednjobosanskog kantona otkriveni su počinioci ovog krivičnog djela.

 

Naime, Srđan S., državljanin Norveške porijeklom iz Banjaluke, koji je koristio zapaljeno vozilo, prema nezvaničnim sazanjima Faktora, Mustafi B. iz Travnika platio je 500 KM da ga zapali, a sve radi naplate štete od norveškog osiguranja, gdje je vozilo bilo “full kasko” osigurano.

 

Obojica su uhapšeni i privedeni na kriminalističku obradu.

 

“Operativnim radom na terenu policijski službenici OKP PU i PS Travnik došli su do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela M.B. rođen 1997. godine iz Travnika. Prema raspoloživim saznanjima na ovo djelo ga je podstrekao S. S. rođen 1992. godine iz Norveške, koji inače koristi navedeno vozilo, što ukazuje na namjeru činjenja krivičnog djela iz oblasti osiguranja vozila”, potvrđeno je iz MUP-a SBK.

 

Iz MUP-a su naveli i da u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv uhapšenih poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *