Četiri godine zatvora za pokušaj ubistva supruge

Hronika

Anđelko Majdančević (51) iz Gornjeg Bukvika kod Brčkog presudom Osnovnog suda Brčko distrikta BiH osuđen je na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva bivše supruge i pretnji smrću komšijama koji su ga sprečili u njegovoj nameri.

– Nakon izvođenja brojnih materijalnih dokaza, saslušanja većeg broja svedoka i veštaka na glavnom pretresu, Tužilaštvo je u celosti uspelo dokazati navode optužnice, koju je i ovom slučaju teškog krvnog delikta podiglo u vrlo kratkom roku nakon izvršenja krivičnog dela. S tim u vezi, optuženi je nakon glavnog pretresa pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH nepravosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju četiri godine. Njemu su prethodno utvrđene pojedinačne kazne zatvora u trajanju od tri godine i 10 meseci za pokušaj ubistva te tri meseca za ugrožavanje bezbednosti – saopšteno je iz brčanskog Tužilaštva, prenosi Faktor.ba.

Optužnicom Majdančeviću je stavljeno na teret da je 3. jula prošle godine došao do stana bivše supruge u Brčkom i tu je, nakon kraće prepirke, udarcima nožem pokušao ubiti. Oštećena je nakon nekoliko udaraca uspela da pobegne u dvorište, gde ju je osumnjičeni stigao i nastavio da udara dok ga njene komšije, koji su čuli povike u pomoć, nisu zaustavili i pozvali policiju.

Prema donošenju prvostepene presude, na koju se može izjaviti žalba, Majdančeviću je produžen pritvor zbog ocene da još postoji opasnost da bi mogao ponoviti krivično delo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *