Proširena istraga o kriminalu u slučaju smrti Dženana Memića

Hronika

Glavna tužiteljka Tužilaštva BiH Gordana Tadić rekla je danas na sastanku sa Murizom i Arijanom Memić da je proširena istraga za kazneno djelo organizovanog kriminala u vezi sa smrću Dženana Memića.

 

Sastanak je obavljen zajedno sa advokatom Ifetom Feragetom, zamjenicom glavnog tužitelja i tužiteljem iz tužiteljskog tima koji radi na predmetu Memić.

 

Na sastanku su oštećeni članovi porodice i pravni zastupnik informisani da se intenzivno provode istražne radnje protiv više osoba, za kazneno djelo organizovanog kriminala, te da će istraga biti proširena protiv više osoba.

 

Na kraju je rečeno da, zbog interesa istrage, više detalja u ovom trenutku Tužilaštvo BiH ne može saopštiti javnosti.

 

Podsjećamo, u septembru 2019. godine Tužilaštvo BiH je formiralo predmet po krivičnoj prijavi Muriza Memića. Sastanci po pitanju istrage do sada su se obavljali jednom mjesečno.

 

Takođe, na posljednjem ročištu suđenja, novo vještačenje koje je prema naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu provedeno u Banjaluci pokazalo je da Dženan Memić nije poginuo u saobraćajnoj nesreći, kako je to opisano u spisima prvobitnog suđenja, piše Klix.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *