Ubice Slaviše Krunića sutra pred sudom

Hronika

Benedi Đukanovć, Emilio Baldo i Rodoljub Gajić sutra će biti sprovedeni u Okružni sud. U popodnevnim časovima izjansiće se o krivici u slučaju ubistva Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića.

 

Sve će se odvijati iza zatvorenih vrata. Iz Okružnog suda su pojasnili zašto neće biti omogućeno prisustvo medija.

 

”Naime, članom 250. stav 1. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske” broj 53/12, 91/17 i 66/18) je propisano da je glavni pretres javan, a kako se ne radi o glavnom pretresu, već o ročištu za izjašnjenje o krivici to se Vašem zahtjevu ne može udovoljiti” – odgovorili su nam iz Okružnog suda BL.

 

Naši izvori navode da je optužnica napisana na 38 strana. Tokom suđenja biće puštena i pregledna 54 snimka sa sigurnosnih kamera u BL kojima tužilaštvo nastoji povezati kretanje Đukanovića, Balda i ubijenog Željka Kovačevića i preko 200 materijalnih dokaza.

 

Republičko javno tužilaštvo planira u cilju dokazivanja optužnice saslušati 21 svjedoka, među kojima su Goran Ilićiz auta u kojem se kobne koći vozio ubijeni Slaviša Krunića, ali i supruge ubijenih Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, ali i supruge trojice optuženih.

 

Benedi Đukanović, Emilio Baldo i Rodoljub Gajić terete se za za krivično djelo teško ubistvo. ZA ovo djelo propisana je kazna dugotrajnog zatvora. Ukoliko Republičko javno tužilaštvo tokom suđenja dokaže njihovu krivicu, prijete im zatvorske kazne od 25 do 40 godina robije.

 

Za sada niko ne spominje šta je motiv ubistva Slaviše Krunića, a ni ko su nalogodavci. Slaviša Krunić i Žarko Pavlović ubijeni su 22. aprila prošle godine nedaleko od Krunićeve porodične kuće u Glamočanima. Prilikom razmjene vatre ubijen je i jedan od napadača Željko Kovačević.

 

rtvbn.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *