Četvorka u pljačkama stekla više od pola miliona KM

Hronika

Pripadnici policijskih snaga u Unsko sanskom kantonu izveli su danas u ranim jutarnjim satima akciju u kojoj su uhapšene četiri osobe koje se sumnjiče da su izvršioci krivičnih djela koje su okarakterisane kao teška krađa.

 

U koordiniranoj policijskoj akciji sudjelovali su pripadnici Sektora kriminalističke policije USK i Jedinice za specijalnu podršku, a akcija je istovremeno izvedena u Cazinu, Bužimu, Velikoj Kladuši i Bosanskoj Krupi.

 

„Uhapšena su četiri lica, a jedno od njih je lišeno od strane pripadnika policije Republike Srpske na teritoriji tog entiteta te potom predato našoj policiji. Ova grupa se sumnjiči da je u proteklom periodu izvršila veći broj krivičnih djela teške krađe, te se dovodi i u vezu s krivičnim djelima prikrivanja i pomaganja u njihovom izvršenju. Procjena protivzakonite imovinske koristi koju su ostvarili procjenjuje se na preko 500 hiljada maraka. Grupa je bila direktno povezana s 36-godišnjakom iz Bužima, koji je bio njihov glavni organizator i on se nalazi već izvjesno vrijeme u policijskom pritvoru koji mu je u međuvremenu i produžen za mjesec dana“, istakao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

 

Prema njegovim riječima, u toku je kriminalistička obrada nad ovim licima i, ukoliko se ispostavi da postoji još osoba koje su članovi ove kriminalne grupe, policija će postupiti u skladu sa zakonom.

 

Kako nezvanično saznajemo, ta grupa je u više gradova Unsko sanskog kantona provaljivala u stambene objekte i na njihovoj meti su se nalazili različiti predmeti, od dragocjenosti do stvari koje se nalaze u svakodnevnoj upotrebi u domaćinstvima.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *