Banjalučanin osumnjičen za podvođenje štićenica dječjeg doma

Hronika

Stari policijski znalac Dragan Jelača (34) uhapšen je u Banjaluci i biće sproveden u banjalučki zatvor, jer mu je ranije određen pritvor, saznaje Srpskainfo.

 

Prema našim informacijama Jelači je pritvor određen zbog krađa.

 

Jelača je uhapšen u junu ove godine u velikoj policijskoj akciji kodnog naziva „Klub“ zbog sumnje da je sa još jednom osobom navodio maloljetnice na prostituciju.

 

U ovoj akciji uhapšeno je ukupno 11 osoba, ali je protiv Jelače i i Marinka M. (26) odvojen postupak od drugih. Optužnica u ovom slučaju za navođenje na prostituciju još nije podignuta.

 

Jelača i Marinko M. se terete za veoma teško krivično djelo jer im policija stavlja na teret da su organizovali, navodili, podsticali i predavali drugima maloljetne štićenice Dječjeg doma „Rada Vranješević, radi pružanja seksualnih usluga.

 

Njih dvojica su osumnjičeni da su od 2017. do početka 2019. iskoristili psihičku nezrelost i loše porodične prilike i podvodili štićenice doma.

 

Ovom akcijom bila je obuhvaćena još jedna osoba koja se već nalazi u zatvoru. Jelača je sada uhapšen na osnovu potrage koju je za njim raspisala Policijska uprava Banjaluka i poslije toga predat je u nadležnost Sudske policije.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *