Kažnjena sa hiljadu maraka zbog širenja panike

Hronika

Ženi iz Bosanske Gradiške inicijala B.B. uručen je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 КM, zbog kršenja odluke Vlade RS o zabrani izazivanja panike.

 

Iz Policijske uprave Gradiška su naveli da je B.B. na svom Instagram profilu, između ostalog, objavila:

 

“Hvalite Gradišku nema korone kako bi je uzdigli od svih gradova u RS.., a ovamo ženu u Gradišci skrivate da je i testirana i zaražena i već 7 dana u kućnom karantinu.. Pošto to radite takvi lažni mediji nam ne trebaju sve radite politički ne za zdravlje ljudi! Da je za naše zdravlje davno bi sve zatvorili na 28 dana i završili s tim”.

 

“Na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici identifikovali su B.B. koja je odmah i pozvana u prostorije Policijske uprave Gradiška te je priznala da je ona lično objavila navedeno bez posebnog obrazloženja za isto”, navodi se u saopćenju.

 

O navedenom je putem telefona obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da u konkretnom događaju ne postoje elementi krivičnog djela, već prekršaja po tački 2. Odluke Vlade RS o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji RS, te je B.B. uručen prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 КM.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *