Pokušali unijeti drogu u karantin

Hronika

Policija u Srednjobosanskom kantonu juče je spriječila unošenje droge u jedan od karantina.

 

Naime, policijski službenici PS Travnik koji su obezbjeđivali karantin, koja se nalazi u stambenom objektu u mjestu Polje Slavka Gavrančića, opština Travnik, izvršili su pregled kutije od lijekova koju je E.M. rođen 1989. godine iz Travnika pokušao dostaviti osobi koja se nalazi u karantinu, piše Klix.

 

Tom prilikom pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis. Pronađena materija je oduzeta, a protiv navedenih osoba slijedi preduzimanje zakonskih mjera i radnji.

 

Službenici policije u vezi aktuelne problematike nastavljaju sa pojačanim aktivnostima koje preduzimaju u okviru svojih nadležnosti, a sve u cilju očuvanja povoljnog bezbjednosnog stanja na području Srednjobosanksog kantona.

 

Od početka aktivnosti u vezi korona virusa (Covid 19) policijski službenici Uprave policije MUP Srednjobosanskog kantona u saradnji sa nadležnim organima i službama kontinuirano predzimaju intezivne aktivnosti na realizaciji važećih naredbi nadležnih kriznih štabova.

 

U okviru brojnih aktivnosti koje se preduzimaju, uspostavljena je i elektronska baza u koju se evidentiraju osobe kojima su izdata Rješenja o izolaciji i karantinu od strane nadležnih organa. Baza je dostupna svim policijskim upravama i stanicama, kao i svim nadležnim zdravstvenim službama i sudskim organima na nivou kantona. Korištenje baze omogućuje svakodnevno praćenje stvarnog stanja na terenu, te blagovremeno reagovanje po ukazanoj potrebi.

 

– O složenosti i obimnosti zadanih obaveza najbolje govori podatak da je do sada na području našeg kantona izdato oko 4000 Rješenja o izolaciji osoba u trajanju od 14 dana, kojom prilikom su policijski službenici svakodnevno vršili obilazak svih osoba na terenu. Zbog kršenja izolacije izdat je 41 prekršajni nalog, te sačinjene 94 službene zabilješke koje su dostavljene nadležnim organima na daljnje postupanje. Aktuelno je još oko 400 Rješenja o izolaciji osoba koje se svakodnevno obilaze, kao i stalno osiguranje svih karantina na području našeg kantona – poručuju iz MUP SBK.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *