Zabranu kretanja prekršilo 29 građana

Hronika

U protekla 24 časa 29 građana u Republici Srpskoj je prekršilo Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Republike Srpske kojim je zabranjeno kretanje osobama sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim građanima na javnim površinama u vremenu od 20 do 5 časova.

 

Policijski službenici su u protekla 24 časa izdali i tri prekršajna naloga zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu, saopšteno je iz MUP-a RS.

 

Osim toga, 142 osobe su zatečene bez lične zaštitne opreme, odnosno maske i rukavica na javnim površinama. Njima je, u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, uručen prekršajni nalog.

 

Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije od 5. maja na javnim površinama nije obavezno korištenje zaštitnih rukavica, ali jeste obaveza građana držanje zaštitne mjere socijalnog rastojanja od dva metra, uz obavezu korištenja zaštitne maske.

 

U zatvorenim prostorijama pored zaštitnih mjera socijalnog rastojanja od dva metra i korištenja zaštitne maske, obavezno je pridržavati se i zaštitne mjere nošenja rukavica.

 

Podsjećamo, danas od 15 časova do sutra u 5 časova na snazi je zabrana kretanja na teritoriji Republike Srpske.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i COVID-19 bolesti na teritoriji Republike Srpske.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *