Tijana Ajfon i Milisav Tomić organizovali žurku u vikendici?

Hronika

Tužilaštvo BiH zatražilo je pritvor od 30 dana za Tijanu Maksimović (28) iz Rume, poznatu kao starleta Tijana Ajfon, koja je u srijedu u Suvom Polju, kod Bijeljine, sa još šest osoba uhapšena u akciji “Kristal”.

 

Tužilaštvo je osim starlete, državljanke Srbije, pritvor zatražilo i za Milisava Tomića (28), Zlatana Ćuka (31), Sinišu Perića (34), Dragana Kakuću (28), Željka Vujića (26) i Srđana Šojića (25). Pritvor treba da potvrdi Sud BiH, a iz Tužilaštva BiH je saopšteno da su osobe koje su lišene slobode osumnjičene za krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, međunarodnog vrbovanja radi prostitucije, krijumčarenje osoba, omogućavanje uživanja opojnih droga i neovlašteno držanje oružja i streljiva.

 

“S obzirom na da je tokom istrage utvrđeno da su državljanke Srbije i dio osumnjičenih ilegalno ušli u BiH, bez sprovedenog postupka zaštitnih mjera od pandemije kovida-19, zatražena je trijaža i zdravstvena provjera osoba lišenih slobode”, dodali su u Tužilaštvu.

 

Tomića, kako “Nezavisne” nezvanično saznaju, sumnjiče da je sa starletom organizovao spornu žurku, na koju je Tijana Ajfon ilegalno čamcem tri djevojke prevela preko Save kako bi stigle na dogovorenu adresu.

 

Kako je saopšteno iz MUP-a RS, podnijeli su izvještaj protiv sedam lica zbog sumnje da su izvršili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa vrbovanjem radi međunarodne prostitucije iz Krivičnog zakonika BiH, neovlaštenu proizvodnju i promet droge, omogućavanje uživanja droge, navođenje na prostituciju i nedozvoljen promet i držanje oružja.

 

“Izvještaj je podnesen protiv Z.Ć., S.P., M.T., T.M., V.K., Ž.V. i S.Š.”, naveli su iz MUP-a RS.

 

U središtu skandala našli su se i srpska manekenka Sofija Gačić, koja je prijateljica starlete Tijane Ajfon, i Slovenac Slavko Vinčić, poznati fudbalski sudija. On je pušten na slobodu, a medijima je potvrdio da se na zabavi našao slučajno nakon sastanka sa nekim poslovnim partnerima te da mnoge prisutne nije poznavao.

 

Protiv njega, kako slovenački mediji prenose, nisu podnesene krivične prijave.

 

Mahom su na zabavi pale osobe koje su poznate policiji, odnosno žestoki momci, a Ćuk je dovođen u vezu sa škaljarskim klanom.

 

Osim pomenute grupe, policija je privodila Bijeljince Aleksandra Gajića, Radana Dotlića, Radoslava Simića, Danijela Perića te Brčake Pavla Stevića i Srđana Mićića.

 

Takođe su privođeni Željko Simić i Savo Simić iz Ugljevika, kao i Elvis Hodžić iz Lukavca te Adi Bajgorić, državljanin Slovenije. Na informativnom razgovoru osim Vinčića bili su i Dejan Kakuća, Marko Erkić, Damir Hamzić i Aleksa Despotović iz Bijeljine, Sašo Bijelić, Rikardo Merdausi, Slaviša Drobić i Saša Petrović iz Čačka, Sofija Gačić i Marija Krstić iz Beograda te Jovana Denić iz Mledenovca. Pomenute osobe će, kako saznajemo, biti svjedoci u daljem postupku.

 

Podsjećamo, na spornoj žurci začinjenoj kokainom zatečeno je 35 osoba, od kojih je uhapšeno 16, a na informativni razgovor privođeno 12 i sve su puštene na slobodu. U prilog tome ide i činjenica da je policija na žurci, između ostalog, u pretresu oduzela 14 paketića sa 46 grama kokaina, medicinsku drogu, ali i 10 pištolja, tri pancira i preko 20.000 maraka u raznim valutama. Kod Ćuka, kako saznajemo, policija je pronašla novac i pancir, dok je droga pronađena kod Tomića i još nekoliko osoba. Osim pištolja koje je policija pronašla u vikendici, oduzeti su i od još dvije osobe koje su na zabavi imale pištolje.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *