Banjalučki advokati se potukli zbog klijenata

Hronika

Banjalučki advokati Jovo Pilipović i Milan Romanić tokom vikenda potukli su se u naselju Dragočaj, nakon svađe oko raspodjele zemljišta njihovih klijenata.

 

Zbog svađe i tuče, prekršajne prijave dobiće obojica advokata, a krivičnu prijavu dobiće Jovin sin Duško Pilipović, koji je više puta šakom udario Romanića.

 

Naš izvor otkriva da je motiv sukoba između njih sporni put koji treba proći kroz zemlju na kojoj se sukob desio.

 

Da je do tuče došlo, juče su potvrdili i u Policijskoj upravi Banjaluka, gdje su naveli inicijale učesnika u tuči.

 

Portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić je pojasnila da je policiji prijavljeno da je u Dragočaju kod Banjaluke tokom sudskog uviđaja, a u vezi sa uzurpacijom zemljišta, došlo do incidenta.

 

– Tom prlikom došlo je do naguravanja između M. R. i J. P., nakon čega je D. P. više puta udario M. R. u glavu, usljed čega je on pao na zemlju i zadobio povrede – pojasnila je Mučibabićeva.

 

Ona je dodala, navodeći inicijale, da će protiv Romanića i Jove Pilipovića biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog prekršaja tuča i fizički napad.

 

– Zbog ove tuče uhapšen je Duško Pilipović i on je osumnjičen da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje i protiv njega će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu – istakla je Mučibabićeva, navodeći inicijale osumnjičenog.

 

Navodno se u ovom slučaju radilo o navodnoj uzurpaciji zemljišta od strane Jadranka Pilipovića na štetu Ivana Komljenovića.

 

Jovo je zastupao Jadranka Pilipovića, a Romanićev klijent je Ivan Komljenović.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *