ZELJKOVIĆEV SAUČESNIK NA SLOBODI
Direktor “Sineks laboratorije” Sani Crljić pušten iz pritvora

Hronika

Nakon dva mjeseca provedenih iza rešetaka, iz pritvora je prije 10 dana na slobodu pušten direktor Sineks laboratorije Sani Crljić, koji je uhapšen početkom marta zbog sumnje na zloupotrebu položaja u aferi “Korona ugovori”.

 

Iako je Tužilaštvo Republike Srpske po isteku 30 dana pritvora zatražilo još dva mjeseca pritvora za Crljića, banjalučki Okružni sud je to prepolovio na mjesec dana.

 

Advokat Crljića, Saša Labotić, žalio se na odluku suda o produženju pritvora, smatrajući da je tužilaštvo imalo dovoljno vremena da sasluša sve svjedoke u ovom postupku, te da nema osnova da se Crljić dalje zadržava u pritvoru.

 

Sani Crljić je uhapšen 8. marta u akciji Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva zbog sumnje da je bio saučesnik Branislava Zeljkovića u zloupotrebama prilikom nabavke medicinske opreme u vrijeme pandemije virusa korona.

 

Crljić je osumnjičen za nezakonitu nabavku zaštitnih maski za borbu protiv virusa korona, a direktor je firme “Sineks laboratorija” i vlasnik firme “Akva-lab”.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *