Cvijetić i inspektori brane se sa slobode

Hronika

Sud BiH izrekao je mjere zabrane Bojanu Cvijetiću i ostalim osumnjičenima koji su uhapšeni juče u nastavku akcije kodnog naziva „Transporter“, saznaje Srpskainfo.

 

Osim Cvijetiću, mjere zabrane izrečene su inspektorima Danijelu Kovačiću, Miladinu Vučiću, Siniši Vukašinoviću i Predragu Vatrešu.

 

Pritvor je zatražen samo za Mladena Milovanovića i to zbog ometanja istrage i uticaja na svjedoke.

 

Osumnjičeni Cvijetić tako ne smije napuštati mjesto boravišta na kojem je nastanjen bez odobrenja Suda BiH.

 

Provjeru poštovanja mjera provodiće Policijska uprava Banjaluka.

 

Cvijetiću su ujedno oduzete putne isprave, a zabranjeno je izdavanje novih putnih isprava.

 

Osumnjičenima Kovačiću, Vučiću, Vukašinoviću i Vatrešu izrečene su takođe mjere zabrane i to zabrana posjećivanja prostorija MUP RS i SIPA, te zabrana sastajanja sa svjedocima u ovom krivičnom predmetu i osumnjičenima u ovom krivičnom predmetu.

 

Cvijetić i drugi uhapšeni su juče u nastavku akcije kodnog naziva „Transporter“ zbog sumnje da su od aprila 2020. do aprila 2021. godine bili dio organizovane kriminalne grupe.

 

Bojan Cvijetić se tereti da je ipočinio krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, Predrag Vatreš krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama i krivičnim djelom zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

 

Osumnjičeni Danijel Kovačić tereti se za krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom povreda tajnosti postupka, krivičnim djelom zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi. Miladin Vučić krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom povreda tajnosti postupka i krivičnim djelom zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi.

 

Osumnjičeni Siniša Vukašinović tereti se za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom povreda tajnosti postupka i krivičnim djelom zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi.

 

Srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *