Napad na Manjači: Pucao u bivšu djevojku zbog ljubomore

Hronika

Mile Macanović (40) juče, jedan čas iza ponoći, na magistralnom putu u Sitnici kod Ribnika hicima iz pištolja, teško je ranio bivšu devojku Jelenu Milovac (21) iz Banjaluke i Čedomira Sirara (53), posle čega se ubio.

Prema pričama meštana motiv napada je ljubomora, jer Mile nije mogao podneti to što Jelena nije više sa njim i što sada bude sa drugim momcima.

Meštani su u šoku juče prepričavali šta se sve desilo, ali kažu da je bilo samo pitanja dana kada će se ovako nešto dogoditi.

Jedan od meštana Sitnice ispričao je da su njih dvoje pre nekoliko godina bili u vezi i živeli zajedno, ali da su se u međuvremenu rastali.

– Mili je to teško palo, izgleda da je baš bio zaljubljen u nju. Macanović je inače bio jako dobar čovek i nikada nije pravio neke probleme. Sve probleme što je imao bili su vezani oko Jelene. Nju nisam dobro poznavao, ali sam čuo da je često pila alkohol i osim Mile imala je još nekoliko momaka u našem selu – ispričao je jedan od meštana.

Prema njegovim rečima Mile se i letos na zboru potukao sa jednim momkom iz sela baš zbog nje, tada je i policija intervenisala. Čuo sam da je i ranije pretio da će ubiti Jelenu i tog momka, a zatim sebe.

Naš sagovornik pojasnio je da su Jelena i Sirar u nedelju uveče sa još tri čoveka došli u jedan lokalni kafić gde su pili pivo.

– Kada su došli već su bili pomalo pijani, jer su bili na nekoj proslavi. Tu su popili nekoliko tura pića, a došla su još dva momka i nije bilo nikakvih problema. Pili su pivo i pevali, a Jelena je slala Macanoviću poruke da dođe do tog kafića – kaže meštanin.

Dodaje da je oko 22.30 časova u kafić došao i Macanović i stao za sto sa druga dva momka, te je zvao Jelenu da mu se pridruži jer ga je zvala.

– Ona mu je rekla da neće prići za njihov sto, a on je odgovorio da nema veze. Mile je bio trezan i kada je došao naručio je pivo i popio. Oko 22.45 časova konobar je rekao da ne mogu više dobiti piće jer je fajront za 15 minuta – pojasnio je pomenuti sagovornik.

Kaže da je tada Macanović predložio da odu kod njega kući jer živi sam, a pre nekog vremena on je otvorio neku kafanu u podrumu, ali ju je ubrzo zatvorio.

– Jelena je rekla da neće ići kod njega, dok su ostali odgovorili da idu. Tada je Čedomir pozvao Jelenu ispred kafića, gde su nešto pričali i ona se posle nekog vremena vratila i rekla da pristaje da idu kod Mile. Njih nekoliko je selo u vozilo „fiat“ sa Milom i uputili su prema njegovoj kući – rekao je meštanin.

Posle nekog vremena, prema njegovim rečima, oni su se najverovatnije posvađali u vozilu i Mile ih je isterao napolje i produžio prema svojoj kući.

-Nakon što je skrenuo sa glavnom puta, parkirao je automobil i izašao i peške krenuo prema njima. Posle nekih 300 metara sreo ih je na glavnom putu. Tada im je prišao i ispalio je šest hitaca. Najverovatnije da je jedan promašio, a sa po dva hica pogodio je Jelenu i Čedomira, te je zatim pucao sebi u glavu – istakao je naš sagovornik.

On kaže da se svi u Sitnici nadaju da će se Čedomir i Jelena što pre oporaviti.

Povrede grudnog koša i abdomena

U UKC RS su rekli, navodeći inicijale, da su u 2.25 časova u njihovu ustanovu dovezeni Jelena Milovac i Čedomir Sirar.

– Milovčeva je zadobila povrede grudnog koša i abdomena i hirurški je zbrinuta. Njeno zdravstveno stanje je za sada stabilno, a sve dalje prognoze su preuranjene i neizvesne. Pacijent Sirara je takođe zadobio povrede grudnog koša i abdomena – pojasnili su u bolnici.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *