Bogdanić: Štrajk medicinara u službi opozicije

Politika

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je Srni da je današnji štrajk upozorenja, koji je u zdravstvenim ustanovama u Srpskoj organizovao Strukovni sindikat doktora medicine, bio u službi politike i Saveza za promjene.

Bogdanić je istakao da je predsjednik pomenutog sindikata Miodrag Femić do sada jasno stavio do znanja “da se ne bavi problemima zdravstvenih radnika nego politikom”.

– Ono što je najvažnije jeste da se, po mojim saznanjima, štrajku odazvao jako mali, zanemariv broj zdravstvenih radnika od njih 14.000, koliko ih ima u Republici Srpskoj – rekao je Bogdanić.

Bogdanić je zahvalio onim zdravstvenim radnicima koji, kako je naveo, nisu nasjeli na ovakav vid vođenja politike i uključivanje sindikata u politikanstvo i predizbornu kampanju.

On je dodao da im kao ministar obećava da će i ova i sve buduće vlade i dalje raditi da poboljšaju uslova rada i primanja zdravstvenih radnika.

– Onima koji su pokušali da u ovo vrijeme, 15-ak dana prije izbora, iskoriste zdravstvene radnike za nekakvo skupljanje političkih poena, to neka im služi na čast – poručio je Bogdanić.

Bogdanić je naveo da je jako dobro da su se zdravstveni radnici izdigli iznad politike i da se bave onim što jeste najbitnije, a to je očuvanje zdravlja stanovništva Republike Srpske.

Članovi Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske održali su danas polučasovni štrajk upozorenja u zdravstvenim ustanovama u Srpskoj.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *