Dodik: Pripremamo taktiku za pobjedu na izborima 2018. godine

Politika

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je danas da će SNSD nakon velike pobjede na lokalnim izborima nastaviti da gradi svoju politiku sa ciljem da 2018. godine osvoji apsolutnu većinu.

Dodik je istakao da na izborima 2018. godine srpski narod ne smije izabrati nekoga ko bi u zajedničkim institucijama i u bilo kakvom smislu bio odmetnik od veoma jasne politike Republike Srpske i njene pozicije u Dejtonskoj BiH.

“U tom pogledu mi ćemo nastaviti da gradimo naše politike i zato održavamo današnji sastanak. Lokalni izbori su za nas tradicionalno teži nego opšti i na tome gradimo naš optimizam za sljedeće izbore”, rekao je Dodik u Banjaluci prije sastanka Izvršnog komiteta SNSD-a sa novoizabranim gradonačelnicima, načelnicima i odbornicima ove stranke.

On je poručio da su rezulati izbora doprinijeli dodatnoj stabilizaciji SNSD-a, te će nastaviti da projektuju procese i događaje koji će ojačati njenu poziciju. Prema njegovim riječima, cilj SNSD-a je da 2018. godine na izborima osvoje apsolutnu većinu, odnosno preko 50 odsto podrške na svim pozicijama na kojima se budu kandidovali sa koalicionim partnerima, te u tom pogledu treba i posmatrati današnji sastanak.

“Osnovni cilj naših aktivnosti koje se odnose na ovogodišnje lokalne izbore su izbori 2018. godine i u tom pogledu mi već pripremamo politike i taktike kako bismo mogli da se krećemo ka tome”, rekao je Dodik.

On je istakao da je SNSD ukupno u 44 opštine, u okviru koalicije sa DNS-om i Socijalističkom partijom, dobio načelnika i gradonačlenika.

“Mislim da ćemo i u isto toliko opština imati skupštinske većine, a možda i više. Sastali smo se da dogovorimo naše politike, kako ćemo se ponašati u pogledu konstituisanja opštinskih skupština, preuzimanja načelničkih i gradonačelničkih dužnosti, te da predočimo politike koje će SNSD provoditi u pogledu strabilizacije lokalnih zajednica tamo gdje smo mi kao partija zajedno sa koalicionim partnerima dobili podršku naroda”, pojasnio je Dodik.

On je posjetio da sutra, kao predsjednik Republike, putuje u Kinu, gdje će boraviti devet dana, te će u tom periodu biti moguće konstitusanje nekih struktura, pa je bilo potrebno održavanje današnjeg sastanka.

“SNSD ima razloga za zadovoljstvo, ovo je naša velika pobjeda na lokalnim izborima. Izborni sistem u BiH je u nekoj vrsti kolapsa, jer su već trebale da se preuzmu pozicije na lokalnom nivou kao bi ljudi mogli pristupiti svojim odgovornostima, ali još teče rok za neke aktivnosti u izbornom procesu. Ali vjerujem da će brzo moći da se pristupi konstituisanju opštinskih i gradskih skupština i inaguraciji novih načelnika i gradonačelnika”, dodao je Dodik.

On je ocijenio da je rezultat SNSD-a na izborima veliki, jer su na izborima 2014. godine, iako su bili relativni pobjednici, imali nešto manji rezultat.

“Ovo je naša baza za sljedeće izbore, danas su na sastanku prisutni i oni koji nisu dobili izbore na lokalnom nivou, ali su jednako važni za nas i naše aktivnosti. SNSD je pokazao da na bazi malog, relativnog pada na prošlim izborima imao snage da se za samo godinu i po dana podigne i dobije maestralno ove izbore”, zaključio je Dodik.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *