Višković: Nova vlada u prvoj polovini decembra

Politika

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković izrazio je danas uvjerenje da će proces formiranja republičke izvršne vlasti biti završen u prvoj polovini decembra i naglasio da će prioriteti u radu vlade ostati institucionalna stabilnost i ekonomski razvoj, uz insistiranje na principima stručnosti i odgovornosti.

Višković je nakon razgovora sa delegacijom SDS-a, koju je predvodio njen predsjednik Vukota Govedarica, upoznao predstavnike te stranke o osnovnim programskim principima na kojima će funkcionisati rad vlade, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Sagovornici su, u okviru ovih konsultacija, istakli da je važno održavati kontinuiran dijalog sa svim partnerima u društvu i podržavati inicijative koje su od interesa za građane Srpske.

Višković je istakao da su razgovori sa svim političkim partijama u procesu formiranja vlasti odlika demokratskog društva, te da očekuje da svi politički subjekti u Srpskoj u narednom periodu pokažu političku zrelost i jedinstvo u pitanjima koja su ključna za stabilnost i razvoj Srpske.

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *