Govedarica osudio Dodikove prijetnje BN TV-u

Politika

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica osudio je prijetnje koje je na jučerašnjoj pres konferencije BN televiziji uputio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

“Etiketiranje medija i stavljanje mete na čelo novinarima koje je juče doživjela Vaša medijska kuća i Vaša novinarka Slađana Jašarević predstavlja skandalozan čin pogotovo što dolaze od čovjeka koji obavlja jednu od najvažnijih funkcija u Bosni i Hercegovini. Još skandaloznije je što ovo nije prvi put da Milorad Dodik verbalno nasrće na novinare BN televizije” – istakao je Govedarica.

Govedarica je dao podršku radnom kolektivu BN televizije i poručio da pritisci i ugrožavanje slobode izražavanja ne smiju biti tolerisani.

“Ukoliko ustuknemo na pritiske po slobodu izvještavanja otvorićemo vrata potpunoj diktaturi i jednoumlju kojoj, nažalost, ovaj režim i teži. BN televizija je brana slobodnog novinarstva u Republici Srpskoj i profesionalost i odgovornost u izvještavanju trn je u oku svima onima koji teže strahovladi i medijskom mraku” – kazao je Govedarica.

Govedarica je poručio da su učestali napadi na BN televiziju od strane režima samo dokaz profesionalnog i objektivnog rada ove medijske kuće koja je sa pravom danas najgledanija i najuticajnija televizija u Republici Srpskoj.

Podsjetimo, Milorad Dodik je juče održao pres konferenciju na kojoj je između ostalog govorio i o protestima Pravda za Davida i, po njemu, rušenju RS.

“Ovdje se uspješno svalilo samo na političku strukturu, zato što su u taj pokret Pravda za Davida ušli i predstavnici opozicije i pokušavaju da svoj izborni debakl sada nekako nadomjeste i jedan medij u Republici Srpskoj koji pokušava da po formi specijalnog rata djeluje protiv Republike Srpske. I to ću jasno da kažem – BN televizija koja uporno produkuje i ono što nije ni vezano ni blizu istine. Jedno je podržati istinu i pravdu, a drugo je subverzivno djelovati protiv vlastite Republike a to radi BN televizija”, rekao je Dodik.

Novinarka BN TV postavila je pitanje Dodiku “odakle mu pravo da stavlja metu na tu televiziju i sve njene zaposlene”, među kojima, kako je navela, ima i demobilisanih boraca VRS, djece poginulih boraca i članova njihovih porodica.

“Znate li koliko je nas koji su ovaj posao radili i u ratu za Republiku Srpsku, otkud vam pravo da stavljate metu na čelo svim radnicima BN televizije”, upitala je novinarka Dodika.

“Zato što vi stalno nama stavljate metu”, odgovorio je Dodik.

Novinarka BN televizije je, uz veliko negodovanje, napustila pres konferenciju, a Dodik je nastavio da dobacuje da novinarka BN TV nije trebala ni da dolazi.

(SDS)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *