Pred poslanicima će se naći dopune i izmjene Krivičnog i Izbornog zakona

Politika

Izmjene i dopune Krivičnog zakonika Republike Srpske trebalo bi da budu razmatrane u drugom kvartalu ove godine, predviđeno je Programom rada Narodne skupštine RS za ovu godinu.

 

U istom tromjesečju planirano je izjašnjavanje parlamenta o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, bezbjednosti kritične infrastrukture, kao i izmjenama i dopunama Zakona o štrajku.

 

Predloženi Program rada Narodne skupštine RS za ovu godinu poslanici bi trebalo da razmatraju narednog mjeseca, a tim dokumentom je najavljeno i usvajanje izmjena i dopuna Zakona o prestanku primjene Zakona o korišćenju napuštene imovine te o raseljenim licima, povratnicima i izbjeglicama u RS.

 

Za treći kvartal planirano je izjašnjavanje poslanika o izmjenama i dopunama Izbornog zakona RS, zakona o oružju i municiji, javnom okupljanju, izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru te radu.

 

U zadnjim mjestima ove godine u planu je razmatranje zakon o informacionoj bezbjednosti, restituciji, te između ostalih, o nafti i naftnim derivatima i sprečavanju zlostavljanja na radu.

 

Programom rada parlamenta RS za 2019. planirano je usvajanje ukupno 92 zakona ili izmjena i dopune zakonskih akata.

 

U tematskom dijelu trebalo bi da budu razmatrane 53 informacije, izvještaji, strategije i odluke.

 

Među strategijama je i ona o reformi javnih preduzeća u RS i upravljanju javnim finansijama, kao i Strategija za unapređenje i zaštitu prava pripadnika nacionalnih manjina u RS za period 2020-2024. godina.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *