Političari sa Hahnom u Sarajevu, upitno potpisivanje akta o reformama

Politika

Počeo je sastanak evropskog komesara za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesa Hahna sa stranačkim liderima i predstavnicima stranaka u zgradi Delegacije EU u Sarajevu.

 

Na sastanak s komesarom EU su došli lideri SDA, SBB, SDP, PDA, HDZ 1990, SDS, Naroda i Pravde, Naše stranke, Nezavisnog Bloka i Socijalističke partije, Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić, Nermin Nikšić, Mirsad Kukić, Ilija Cvitanović, Vukota Govedarica, Elmedin Konaković, Predrag Kojović, Senad Šepić i Petar Đokić.

 

Takođe, na sastanak s Hahnom su stigli i visoki stranački zvaničnici Zoran Tegeltija (SNSD), koji je i kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara, Dženan Đonlagić (DF), Željka Cvijanović (SNSD) i Lidija Bradara (HDZ).

 

Treba podsjetiti kako ja za ovaj sastank bilo predviđeno potpisivanje dokumenta “Pismeno opredjeljenje Bosne i Hercegovine: Na putu prema novoj agendi za socioekonomske reforme”.

 

Nije izvjesno da li će ovaj akt biti potpisan, a kako Klix nezvanično saznaje, razlog je činjenica što još uvijek nije formirana vlast na državnom i federalnom nivou. Izjavom bi se lideri stranaka obavezali na poštivanje pet tačaka.

 

Saznaje se da će lideri s Hahnom raspravljati o aktuelnoj političkoj situaciji, evropskoj budućnosti BiH te nastavku reformi.

 

klix.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *