SNSD i PDP: Ignorisati stavove SDA

Politika

Zaključke SDA treba ignorisati jer ta stranka već godinama provocira, i ne treba tome dodatno pridavati pažnju, niti dovoditi u vezu sa eventualnim formiranjem vlasti na nivou BiH.

 

Stav je ovo predstavnika SNSD i PDP na zaključke koje je u subotu usvojio Glavni odbor SDA, a u kojima se između ostalog traži od RS da poštuje odluku Ustavnog suda BiH o osporavanju 9. januara kao Dana Republike, ali i da povuče odlikovanje koje je dodijeljeno Radovanu Karadžiću, te da se izmijeni ime studenstkog doma na Palama koji nosi njegovo ime.

 

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac kaže za Srpskainfo da se politika stranke SDA ne mijenja od njenog osnivanja i da ne treba nasjedati na te provokacije.

 

– Naš stav je da se pojedinci koji su zaslužni za stvaranje Srpske kvalifikuju na dostojanstven način. SDA nema pravo nikome ništa da govori s obzirom na to da nije odstupila od svojih bazičnih politika da napada sve što je srpsko – kaže Košarac.

 

On dodaje da je formiranje vlasti na zajedničkom nivou ustavna odredba i da ukoliko SDA želi da blokira taj proces, onda “neka nastave s provokacijama”. Košarac ističe da treba poštovati volju birača kada je u pitanju konstituisanje vlasti na nivou BiH, te da SNSD poštuje volju građana iz reda bošnjačkog naroda koji su dali svoj glas SDA.

 

– Mislim da bi bilo politički korektno i da oni poštuju volju birača srpskog naroda, koji je izabrao SNSD – kaže Košarac.

 

Šef Kluba poslanika PDP u NSRS Perica Bundalo ističe da ga ne iznenađuju zaključci SDA jer ta stranka godinama vodi istu politiku. On ipak smatra da treba prestati nasjedati na provokacije, te na proizvođenje netrepeljivosti, sukoba i svađa.

 

– Ući u vlast ili ne ući znači blokirati ili ne blokirati funkcionisanje BiH. Šta je posljedica toga, to je već krupno pitanje. Ne bih zaključke SDA povezivao sa konstituisanjem vlasti. Ta dva pitanja treba posmatrati odvojeno, jer država mora funkcionisati. Treba tražiti kompromis – smatra Bundalo.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *