Srpski klub odbio učešće na vanrednoj sjednici

Politika

Srpski klub u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH saopštio je da ne može da prihvati učešće na današnjoj vanrednoj sjednici Predstavničkog doma jer bi time pristao da radi po ucjenama i diktatu.

 

U ovom klubu ističu da je krajnje vrijeme da se odblokira rad parlamentarne komisije za izbor Savjeta ministara kako bi na legalan i zakonit način mogla da budu formirana radna tijela parlamenta i da se pristupi rješavanju nagomilanih problema građana.

 

– Ne prihvatamo izmišljanje problema i nametanje riješenja s ciljem da mi iz Republike Srpske u javnosti budemo lažno okrivljeni za opstrukciju i nerad, jer je uzrok opstrukcije i nerada upravo blokada formiranja Savjeta ministara, a posljedica toga moguća paraliza institucija sa nesagledivim posljedicama, kako po evropsku agendu, tako i po samu BiH što je već predmet prigovora i kritika iz EU – navodi se u saopštenju Srpskog kluba.

 

U Srpskom klubu ističu da niko iz Republike Srpske u pobjedničkoj koaliciji ne snosi ni minimum odgovornosti zbog ovih blokada.

 

– Još jednom pozivamo sve na dogovor i poštovanje volje naroda izražene na izborima kako politička kriza i napeta situacija u BiH ne bi potpuno izmakli kontroli – navodi se u saopštenju ovog poslaničkog kluba u Parlamentarnoj skupštini BiH.

 

Srpski klub čine poslanici Nenad Stevandić, Nenad Nešić i Jakov Galić.

 

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac rekao je juče da poslanici ove stranke neće prisustvovati današnjoj sjednici Predstavničkog doma.

 

U Sarajevu bi danas trebalo da bude održana hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a na dnevnom redu je informacija Savjeta ministara u tehničkom mandatu o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH sa osvrtom na aktuelnu bezbjednosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona.

 

Druga tačka dnevnog reda prve hitne sjednice u ovom mandatu je informacija Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o razlozima neimenovanja članova Delegacije parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope i mogućim posljedicama.

 

Sazivanje hitne sjednice zatražili su poslanici SDP-a, Naše stranke, SBB-a i A-SDA.

 

Zbog neformiranja parlamentarnih komisija, Parlamentarna skupština BiH propustila je rok za prijavljivanje delegacije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope za ovu godinu.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *