Lukač ne odustaje od nacrta zakona, Stanivuković najavio izložbu fotografija

Politika

Nacrt zakona o policiji i unutrašnjim poslovima i Nacrt zakona o javnom redu i miru ostali su na dnevnom redu Narodne skupštine RS nakon što su poslanici većinom glasova odbili prijedlog poslanika Draška Stanivukovića da se oni skinu s dnevnog reda.

 

Prethodno je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, rekao da neće povući zakone, već da očekuje da poslanici daju svoje prijedloge i sugestije tokom rasprave.

 

Stanivuković je rekao da pomenti zakoni krše ljudska prava i evropske konvencije, istakavši da je prijetnja zatvorom do 60 dana za fotografisanje policijskih službenika kršenje postojećih zakona i Evropske konvencije o ljudskim pravima.

 

“Ako usvojite ovaj zakon, ja ću napraviti izložbu vaših fotografija jer će se u narodu pojaviti bunt i prkos na vaše ugnjetavanje”, rekao je Stanivuković.

 

Lukač je optužio Stanivukovića da nije kompetentan da ocjenjuje kvalitet zakona, i da poslanik ima pravo da iznese svoje mišljenje o zakonu, ali ne da vrijeđa predlagače zakona.

 

“Šta nije u skladu s evropskim standardima i ljudskim pravima? Nije ukazao ni na šta konkretno. Mi ćemo saslušati raspravu i usvojiti sve dobre prijedloge”, rekao je Lukač.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *