Bosić: BiH nije dobila jasnu preporuku za članstvo u EU

Politika

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić ističe da mišljenje Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU uopšte nije pozitivno kako se to u javnosti pokušava predstaviti.

 

– Činjenica je da nema kandidatskog statusa za BiH. S druge strane, iz jučerašnjeg zamagljenog stava Evropske komisije može se vidjeti zabrinutost za situaciju u BiH ukoliko ostane lišena priče o budućem članstvu u EU. Evropski zvaničnici vjeruju da je EU jedina stvar oko koje postoji konsenzus u BiH – kaže Bosić.

 

On ističe da BiH juče uopšte nije dobila jasnu preporuku da je napredovala na putu ka EU. Bosić kaže da je BiH nazadovala na tom putu, ali da to juče nije jasno rečeno iz straha da se ne izazove još dublja krizu ukoliko se zatvori put BiH ka EU.

 

– BiH je svakako već izvjesno vrijeme svrstana na rep zemalja Zapadnog Balkana, koje će biti navodno nekada primljene u EU. Tu se praktično nalazimo u posljednjoj, trećoj grupi, zajedno s Kosovom, koje čak nije ni priznato kao država od pojedinih članica EU. Znači da je perspektiva vrlo loša – zaključuje Bosić.

 

Srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *