Dodik: Iskoristiću ponovo veto ako bude trebalo

Politika

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će bošnjački i hrvatski član Predsjedništva BiH vjerovatno pokušati da nađu način da izvrgnu odluku Narodne skupštine Republike Srpske o zaštiti vitalnog entitetskog interesa u vezi sa izgradnjom Pelješkog mosta, ali da je spreman da svaki put to pitanje vrati na parlament.

 

“Oni će pokušati da kreiraju vjerovatno neka zaobilazna rješenja, ali ja nisam protiv toga da se i to pitanje riješi”, rekao je Dodik za ATV.

 

Srpski član Predsjedništva BiH ističe da nije protiv toga da se sa Hrvatskom razgovara o Pelješkom mostu, ali da je isto tako i da se cjelovito rješava pitanje odnosa sa Hrvatskom, granice koja ide rijekom Unom, Trgovske gore, liberalizacije i sva druga pitanja u onome što je kapacitet Hrvatske koja je članica EU.

 

“Dakle, nisam protiv toga, ali da bude dio napora koji će ići za dogovorom, a ne za pravljenjem novih sporova koji će trajati desetak i više godina”, rekao je Dodik.

 

On ističe da je mjesto konačne odluke o svim međunarodnim pitanjima što se tiče Predsjedništva BiH – Narodna skupština Republike Srpske i da želi da afirmiše njenu ulogu.

 

Dodik poručuje da će opet pokrenuti vitalni interes ukoliko ponovo bude preglasan, a članovi Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović i Željko Komšić ponovo kreiraju određene zaključke u vezi sa Pelješkim mostom.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *