SNSD neće podržati novi mandat Mehmedagića

Politika

Šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košaraca rekao je da ova politička partija neće podržati imenovanje Osmana Mehmedagića Osmice za direktora Obavještajno bezbjednosne agencije (OBA), jer je ova agencija radila na destabilizaciji Republike Srpske.

 

– Mehmedagić sigurno neće imati podršku SNSD prilikom izbora novog direktora OBA. Prema informacijama kojima raspolažemo, OBA je radila na destabilizaciji Srpske i kretala se van zakonskih okvira u obavljanju aktivnosti. Menadžment te agencije nema našu podršku i ne može u narednom periodu njome rukovoditi – rekao je Košarac za Večernje novosti.

 

On je ocijenio da je posebno zabrinjavajuće što je BiH jedina zemlja koja nema parlamentarni nadzor nad obavještajnim sektorom i dodao da je to proizvod politike predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i Mehmedagića.

 

Delegat SNSD Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić rekla je da je ovdje veliko pitanje proces formiranja vlasti na nivou BiH i da li će biti formiran do isteka mandata Mehmedagiću.

 

– Ukoliko BiH ne dobije novi saziv Savjeta ministara do isteka mandata Mehmedagiću i ostane tehnički saziv, onda će Mehmedagića za direktora OBA sigurno ponovo predložiti predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić – rekla je Majkićeva.

 

Ona je napomenula da su u SDA svjesni da SNSD, kada dobije mjesto predsjedavajućeg Savjeta ministara, Mehmedagića sigurno neće predložiti za direktora OBA. Ove godine ističu mandati brojnim rukovodiocima na nivou institucija BiH, a među njima je Mehmedagić.

 

Agencije

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *