Višković direktorima gubitaša poručio da sami odu

Politika

Premijer Republike Srpske Radovan Višković pozvao je danas, nakon tematske sjednice Vlade RS o stanju u šumarstvu, direktore šumskih gazdinstava, koja su poslovala sa gubitkom da “sami odu”, jer im je to, kako je poručio bolja opcija, nego da se istražuje otkud potiču gubici.

 

– Bilo bi časno i pošteno svi koji rukovode šumskim gazdinstvima, koja imaju gubitke, da se sklone sami: bolje im je to nego da uđemo u procedure dokazivanja gubitaka, onda ćemo možda ustanoviti i neke druge stvari – rekao je Višković i poručio diretktorima gubitaša, da “daju mjesta onima koji žele i mogu da rade i uspješno rukovode”.

 

Višković je potvrdio da su prvi na listi za smjenu direktori šumskih gazdinstava “Romanija” Sokolac, Drinić i “Vrbanja” Kotor Varioš, a na pitanja novinara kada će uslijediti prve smjene, odgovorio je “vrlo brzo”.

 

Premijer je kao primjer dobrog poslovanja naveo Šumsko gazdinstvo “Klekovača” Istočni Drvar, tvrdeći da je zahvaljujući direktoru, nekad najlošije gazdinstvo, danas ima najbolje rezultate. Direktor ovog gazdinstva je Milan Kecman.

 

Višković i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Boris Pašalić dali su, kako su rekli, punu podršku upravi “Šuma RS” i vršiocu dužnosti direktora Slavenu Gojkoviću, ali, kako je rečeno, pod uslovom da se uhvati u koštac sa problemima.

 

srpskainfo.com

1 thought on “Višković direktorima gubitaša poručio da sami odu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *